Ga naar de inhoud

Vraagbaak IV3 Gemeenten

Tools (beta)

Aangezien de IV3 volgens een vast format aangleverd worden, kunnen Excel-tools die gebruik maken van IV3 data gemakkelijk door alle gemeenten in Nederland gebruikt worden. Via deze pagina kunnen deze bestanden uitgewisseld worden. Op het eerste tabblad van elke tool ('Lees mij') staan telkens werkinstructies en een emailadres waarnaar feedback gestuurd kan worden.

Heeft u zelf een Excel-tool gemaakt die gebruik maakt van IV3 data en welke u wilt delen? Dan kunt u deze mailen naar PostbusIV3@minbzk.nl en dan zorgen wij dat hij online komt. Ook als de tool nog niet helemaal af is kunt u hem sturen, met het label (beta-versie) zal hij dan online komen, zodat anderen u wellicht verder kunnen helpen.

Excel Tools

  1. Meerjarige verschillen IV3 – Versie 0.1 - Door: Joren van Veen – Ministerie van BZK
    • Met deze Excel tool wordt inzichtelijk gemaakt waarop de laatste 3 IV3-aanleveringen (rekening 2017, begroting 2017, begroting 2018) van uw gemeenten verschillen. Zo krijgt u een helder beeld van de taakvelden waarop uw gemeente meer, of juist minder, dan begroot uitgaf. Een vergelijkbare analyse kunt u doen voor de economische categorieën, of een analyse op hoofdfunctie-niveau.
    • Deze excel tool is te downloaden via de volgende link: https://www.vraagbaakiv3gemeenten.nl/files/Tools/meerjarige-verschillen-iv3.xlsx